Geboortewensen

Het kan fijn zijn om na te denken over je wensen en verwachtingen rondom de bevalling en deze ook op te schrijven, dit heet ook wel een geboorteplan. Zo’n document is bedoeld voor jezelf, je partner en je zorgverlener.

Het opschrijven van je geboortewensen zorgt ervoor dat je bewust bezig bent met je bevalling en met wat je wel of juist niet wilt. Door deze wensen op te schrijven en te delen met je zorgverlener kan deze er rekening mee houden. Op deze manier weten wij hoe jij begeleid wilt worden tijdens je bevalling en raak je meer betrokken bij de keuzes die worden gemaakt tijdens de bevalling, het is immers jouw bevalling.

We zullen zoveel mogelijk rekening proberen te houden met je geboortewensen, wanneer er spoedsituaties ontstaan zullen we soms echter moeten afwijken van je wensen. Dit doen we altijd in overleg.

Je geboortewensen bespreken

Tijdens de zwangerschap plannen wij een speciale afspraak om het te hebben over de bevalling, we zullen dan ook de tijd nemen om, als je deze hebt, je geboortewensen te bespreken.

Format

Wij hebben ons eigen format gemaakt om je op weg te helpen. Je kunt deze uitgeprint meenemen of mailen naar info@keita.nl. Natuurlijk mag je ook je eigen of een andere vorm gebruiken.

Klik hier voor het format van Verloskundigenpraktijk Keíta. And click here for English.

Op deze website vindt je meer inspiratie voor het schrijven van je geboortewensen en onze beroepsgroep biedt een online invulbaar geboorteplan aan.