Wij steunen cordaid Memisa!

Waarom steunen?

Goede begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd is erg belangrijk. In Nederland kunnen wij die begeleiding op een goede manier aanbieden aan zwangere vrouwen. Helaas is het zo, dat deze begeleiding niet overal ter wereld zo vanzelfsprekend is. Ook deze vrouwen verdienen een goede begeleiding, zodat zij hun kind veilig kunnen baren. Daarom steunt verloskundigenpraktijk Kéita een project via Cordaid Memisa om de situatie te verbeteren.

De aanpak

Om de moedersterfte terug te dringen is medisch personeel nodig. Onze steun gaat dan ook naar het opleiden van verloskundigen in de klinieken. Op deze manier kunnen zij de zwangere begeleiden tijdens de zwangerschap en bevalling, ook als er complicaties zijn! Dit is een van de belangrijke onderdelen die ervoor kan zorgen dat de moedersterfte wordt teruggedrongen.

Onze bijdrage

In onze praktijk worden echo’s gemaakt. Voorafgaand aan de echo wordt aan jullie gevraagd of jullie een DVD van de echo willen. Deze DVD kunnen jullie kopen voor 5 euro wat vervolgens volledig aan Cordaid Memisa wordt gedoneerd. Ook tijdens onze voorlichtingsavonden wordt kenbaar gemaakt dat wij Cordaid Memisa steunen en dat een bijdrage hiervoor van harte welkom is.

Dit nieuwsbericht is geplaatst op 09-04-13. Bekijk ook ons nieuwsarchief.