De cirkels van RUMAH ZENANG

Nieuw bij Kéita Verloskundigen: de vrouwen- en mannencirkels van Rumah Zenang! In 2024 zijn wij als verloskundigen praktijk samen met Rumah Zenang cirkels voor mannen en vrouwen aan gaan bieden.

Wat zijn vrouwen en mannencirkels?

Cirkels zijn samenkomsten van gelijkgestemden, waarbij er gedeeld (gesproken) wordt over hoe je je voelt, wat er gaande is in je leven en/of waar je tegenaan loopt op dit moment. Deze cirkelvorm staat voor gelijkwaardigheid.

Vrouwen komen al eeuwenlang samen rondom de nieuwe of volle maan. Dit was het moment voor vrouwen om met elkaar te verbinden en zich bewust te worden van hun cyclus. Maar ook mannen komen samen in cirkels.

Er kan worden gesproken over alles wat van je hart moet, van je relatie, tot je verhouding tot je ouders, van het opvoeden van je kinderen, over je werk, je persoonlijke uitdagingen momenteel. Je kan het zo gek nog niet bedenken.

Cirkels zijn altijd een veilige plek, wat er in de cirkel wordt besproken blijft in de cirkel, dit zorgt ervoor dat je je gehoord, gezien en begrepen voelt en hierdoor ontstaat er kracht door de verbinding met gelijkgestemden.

Wat doe je in een vrouwencirkel en mannencirkel?

Het basisidee is simpel: je komt letterlijk samen in een cirkel en vertelt, tijdens de voorstelronde, om beurten waar je momenteel doorheen gaat. Iedereen krijgt de ruimte om alles eruit te gooien, en anderen mogen hier liefdevol op aanhaken. Het is een veilige, maar ook kwetsbare samenkomst. De taak van de facilitator is ‘holding space’, zorgen voor een harmonieuze sfeer waarin alle emoties welkom zijn, maar ook om - indien nodig - sturing te geven aan de cirkel.

De verdere indeling van een cirkel kan verschillen per facilitator, de doelgroep, het thema en het doel van de cirkel. Om een aantal ideeën te geven wat er ook mogelijk is: - Een geleide bodyscan, om te verbinden met je lichaam en te zakken uit je hoofd naar je lijf

  • Een groepshealing (Leena is gecertificeerd om Reiki te geven aan groepen), door middel van het doorgeven van Universele Levensenergie kan Reiki het zelfgenezend vermogen van iemands lichaam ondersteunen en versterken. Daarnaast werkt Reiki ook ontzettend ontspannend, dit kan mooi bijdragen tijdens een zwangerschap.

  • Journal oefeningen (denk aan reflectievragen die kunnen bijdragen aan iemands bewustwording)

  • Ademhalingsoefeningen

  • Het gebruiken van, in ons geval, orakelkaarten

Tijdens de mama- en papa cirkels bij Kéita zullen we het zo simpel mogelijk houden, maar ook aanvoelen waar de behoefte ligt van de groep en daar op inspelen.

Aanmelden

Ben jij op dit moment zwanger? Ervaar je misschien: onzekerheden, twijfels, minder controle, eenzaamheid? Wil je terugkeren naar meer rust en verbinding met jezelf (en je baby)? Neem deel aan onze Mamacirkel. De eerstvolgende mamacirkel wordt georganiseerd op 29 juni van 10.00-13.00. We ontmoeten elkaar op Dorpsstraat 182 in onze praktijk. Tickets zijn €25,-. Aanmelden kan hier

Hou onze socials in de gaten voor meer data voor de cirkels