Kinderwens

In onze praktijk kun je ook terecht voor een gesprek over jullie kinderwens. Dit spreekuur is ervoor om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat de gezondheid van beide partners van grote invloed is op het krijgen van een gezond kindje. Een gezonde levensstijl is daarbij dan ook heel belangrijk. Door zo gezond mogelijk te leven kun je de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en de gezondheid van jullie kindje gunstig beïnvloeden.

Tijdens de afspraak, die een uur duurt, bespreken we jullie persoonlijke situatie en krijgen jullie een persoonlijk advies zodat je de zwangerschap zo goed mogelijk in kunt gaan. De onderwerpen die besproken worden zijn onder andere: gezonde voeding, roken, alcohol- en drugsgebruik, medicijngebruik, gewicht en werk. Maar ook familiair en aangeboren ziekten, eerdere zwangerschappen en miskramen en psychische problemen worden besproken. Wanneer er sprake is van eventuele risico’s kunnen we je op tijd verwijzen. Via www.slimmerzwanger.nl kun je toegang krijgen tot een persoonlijk coachings- en begeleidingsprogramma. Hiermee kun je je leefstijl en voedingspatroon verbeteren voor een goede start en een goed verloop van de zwangerschap. Persoonlijk advies vóór de bevruchting geeft gezondheidswinst voor moeder en kind. De kosten van een consult hiervoor bij ons zijn € 90,- voor een uur. De kosten worden door sommige zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Als jullie kiezen voor een gesprek tijdens het kinderwens spreekuur vragen we jullie de zwangerschapswijzer te downloaden en in te vullen. Deze kun je vinden via www.zwangerwijzer.nl. Als je deze ingevuld hebt kun je hem versturen naar info@keita.nl.

Op deze manier kunnen wij ons goed voorbereiden op het consult en jullie zo goed mogelijk te woord staan. Voor meer informatie zie www.zwangerwijzer.nl, www.zwangerstraks.nl en www.strakszwangerworden.nl