Centering Pregnancy

Wist je dat we ook Centering Pregnancy® geven? Centering Pregnancy is een vernieuwde vorm van zorg waarbij je niet alleen meer informatie krijgt over de zwangerschap, bevalling en het kraambed, maar ook nieuwe contacten maakt met andere zwangeren!

Wat is Centering Pregnancy®

Centering Pregnancy is een programma dat de verloskundige controles combineert met voorlichting over de zwangerschap, bevalling, kraamtijd en het ouderschap, je krijgt hierdoor maar liefst! 17 uur meer zorg dan bij de reguliere zorg.

Hoe ziet zo’n bijeenkomst eruit?

Als je deelneemt aan de bijeenkomsten zit je met vrouwen die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend als jij. Er zijn 10 bijeenkomsten van 2 uur lang. De groep bestaat uit 8-10 vrouwen en wordt begeleid door de verloskundige en een andere zorgverlener. Soms zal dit een gastspreker zijn.

De bijeenkomsten beginnen met de controles. Hier mogen je partner of andere ondersteunde mensen ook bij aanwezig zijn. De controles worden gedaan door je verloskundige maar je neemt hier zelf ook je verantwoordelijkheid in. Zo leren we je bijvoorbeeld je eigen bloeddruk te meten, op die manier ben je ook bezig met je eigen zorg en gezondheid. Na de controles start de bijeenkomst met de groep. Elke bijeenkomst staat in het teken van een ander thema. Zo besteden we aandacht aan transitie naar het ouderschap, voeding, de bevalling en meer. Bij de bijeenkomsten over de bevalling is je partner de gehele bijeenkomst welkom.

De eerste Centering Pregnancy ® bijeenkomst begint rond de 12 weken en de laatste rond de 36 weken zwangerschap. In het kraambed is er nog één laatste bijeenkomst waar de kersverse baby’s van harte welkom zijn! Voor de 12 weken en na de 36 weken heb je individuele controles, ook staan de echo’s los van het programma. Wanneer je, om wat voor reden dan ook, meer controles nodig hebt kunnen deze altijd naast het programma worden ingepland.

Voordelen van Centering Pregnancy®

  • De bijeenkomsten zijn langer dan de reguliere controles, je krijgt daarom meer aandacht en meer voorlichting dan bij reguliere zorg.
  • Je bouwt contacten op met vrouwen die rond dezelfde datum uitgerekend zijn
  • We werken met handige Zwangerschapsboekjes en andere tools die je van ons mee krijgt
  • Je hebt langer contact met de verloskundige dan bij reguliere zorg
  • Je ziet steeds dezelfde verloskundige
  • De bijeenkomsten zorgen voor meer vertrouwen in jezelf, tijdens de zwangerschap, de bevalling en later tijdens de rol van ouder
  • Je leert van de ervaringen van andere zwangeren
  • De afspraken zijn ver van tevoren bekend
  • Uit onderzoek komt naar voren dat Centering Pregnancy zorgt voor 30% minder vroeggeboortes, een verhoogde kans op een spontane bevalling en vrouwen vragen minder vaak om pijnstilling.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden? Meld je aan via info@keita.nl.